Gastgezin gezocht

Thirza als pup

Omdat wij kleinschalig zijn en willen blijven is Gouwe Doodles regelmatig op zoek naar een gastgezin voor één van onze fokhonden.

We willen immers dat al onze lieverds in een mooie gezinsomgeving op kunnen groeien en alle aandacht krijgen die ze verdienen.

Het gastgezin hoeft geen aankoopbedrag te betalen, de hond blijft eigendom van Gouwe Doodles. Zodra de hond met pensioen is mag hij of zij bij het gastgezin blijven wonen.

Het gastgezin woont bij voorkeur dicht bij ons in Waddinxveen (straal van ong. 20km)

Het teefje zal bij jullie in haar eigen omgeving de pups krijgen, uiteraard kom ik heel regelmatig langs om te helpen en te ondersteunen, daar waar nodig is.

De normale kosten (bijvoorbeeld vers vlees en dierenartskosten, puppytraining en alle kosten voor een gezinshond) zijn voor het gastgezin net alsof het uw eigen hond is. 

Alle kosten rondom het voortzetten van dit mooie ras zijn deze uiteraard voor ons.

Teefje

Een geplaatst teefje zal kort na haar 1ste verjaardag een aantal keuringen gaan krijgen. Wanneer ze goedgekeurd kan ze worden toegevoegd worden aan ons fokprogramma. Moeder wordt ze pas vanaf het moment dat zij minimaal anderhalf jaar oud is, meestal is dit pas rondom haar tweede verjaardag.

Onze voorkeur is dat de teefjes hun nestjes bij het gastgezin krijgen. Niets is fijner voor haar om bij haar eigen mensen haar pups te krijgen. Uiteraard is er altijd te praten over uitzonderingen.

Reu

De jongeman gaat ook kort na zijn 1ste verjaardag gekeurd worden en bij goedkeuring mag hij dan meteen ingezet worden in het fokprogramma.

Wanneer er een loops teefje is zullen we contact met jou opnemen als we hem willen inzetten, dit houdt wel in dat je beschikbaar moet zijn: loopsheden laten zich niet plannen.

Dit betekent dat hij zo nu en dan een ochtend/middag/avond bij ons is.

Voorlopig hebben wij nog geen mooie man om in te kunnen zetten.

Voordat je enthousiast het antwoordformulier instuurt:


In principe lijkt het prachtig; een mooie lieve pup zonder betaling en zonder wachtlijsten mee naar huis krijgen om deze liefdevol te verzorgen.

Beau als puppy

Hier staat wel tegenover dat Gouwedoodles eigenaar is en blijft tot dat ze een aantal nestjes heeft gehad, let wel het is nooit op voorhand in te schatten of dit zeker gaat gebeuren, ze moeten immers eerst worden gekeurd en dit kan pas rond het eerste levensjaar. Verder weten we ook nooit op voorhand hoeveel nestjes een teefje zal krijgen.

We zullen altijd het welzijn van de hond voorop zetten.

Als wij geen nestjes meer met de dame kunnen of willen krijgen, mag ze bij uiteraard bij jullie blijven wonen.

Gedurende de gehele periode zal je je beschikbaar moeten stellen om medewerking te verlenen aan het Gouwedoodles fokprogramma.

Er zal regelmatig contact zijn, dierenartsbezoeken worden gedaan en je hebt het plezier en de liefde van af en toe een nestje.

Kortom:

 • Het ideale gastgezin vindt het leuk om mee te werken aan het voortzetten van de Australian Labradoodle en wordt er, net als wij, enthousiast van om andere gezinnen blij maken met een Labradoodle-pup.
 • De pup of volwassen hond wordt zonder aanschafkosten bij jou als gastgezin geplaatst.
 • Onderling goed contact met ons is heel belangrijk. We moeten het goed met elkaar kunnen vinden en wederzijds vertrouwen staat hoog in het vaandel.
 • Het verdient de voorkeur dat er al kennis van honden in huis is bv reeds een hond in huis of gehad.
 • De hond wordt als gezinshond in huis gehouden.
 • Er wordt in ieder geval een puppycursus gevolgd.
Kyra net 1 maand oud
 • De geplaatste hond blijft eigendom van Gouwedoodles, als ze met pensioen gaat blijft hij of zij bij jou wonen.
 • Kosten die je normaal gesproken voor je “eigen” hond zou maken zijn voor het gastgezin zoals bijvoorbeeld : Alle kosten voor mand, knuffels maar ook voer, cursus(sen) normale dierenartskosten en verzekeringskosten komen voor eigen rekening van het gastgezin.
 • Alle mogelijke kosten die gemaakt worden voor de fok komen voor rekening van Gouwedoodles (denk aan onderzoekskosten, keuringen, maar ook alle kosten rondom de puppy’s etc.etc.)

 • Het gastgezin woont in een straal van max. 20 km van onze woonplaats Waddinxveen.
 • Flexibel zijn is ook belangrijk, de natuur leert ons dat niet altijd alles volgens plan loopt.

Gezien het bovenstaande mag het duidelijk zijn dat wij onze gastgezinnen met zorg uitkiezen.

Er dient een goede ‘klik’ te zijn, we zullen regelmatig contact hebben.

Lijkt het jou en je gezin leuk om samen met ons mee te werken aan dit boeiende traject en schrikt het bovenstaande je niet af, dan kan je, je interesse om gastgezin te worden via het onderstaand contact-formulier aangeven.

 • Note: Aanvragen via dit formulier voor een gezinshond zullen wij niet beantwoorden.