Gastgezin

 

Thirza als pup

Gastgezin gezocht voor ons aankomend nestjes in 2024

Omdat wij kleinschalig zijn en willen blijven is Gouwe Doodles regelmatig op zoek naar een gastgezin voor één van onze fokhonden.

We willen immers dat al onze lieverds in een mooie gezinsomgeving op kunnen groeien en alle aandacht krijgen die ze verdienen.

Het gastgezin hoeft geen aankoopbedrag te betalen, de hond blijft eigendom van Gouwe Doodles. Zodra de hond met pensioen is mag hij of zij bij het gastgezin blijven wonen.

Het gastgezin woont bij voorkeur dicht bij ons in Waddinxveen (straal van ong. 20km)

Het teefje zal bij jullie in haar eigen omgeving de pups krijgen of alhoewel dit niet mijn voorkeur is, is er ook de mogelijkheid om de pups bij mij thuis geboren te laten worden.

De hond voelt zich toch het meest comfortabel in haar eigen woonomgeving, voordat we hier gezamenlijk een beslissing over nemen hebben we eerst persoonlijk contact om dit goed door te spreken.

Kosten die je normaal gesproken ook hebt voor een gezinshond, denk aan voer, dierenartskosten, puppytraining etc. etc. zijn voor het gastgezin. 

Alle kosten rondom het voortzetten van dit mooie ras zijn uiteraard voor ons, denk dan hierbij aan de keuringskosten en natuurlijk alle kosten die een nestje met zich meebrengen.

Teefje

Een geplaatst teefje zal rond haar 1ste verjaardag een aantal keuringen gaan krijgen. Wij keuren onze honden op heupen, ellebogen, knieschijven, maar ook de ogen worden gekeurd en we kijken of ze geen erfelijke ziektes kunnen vererven. Wanneer ze goedgekeurd wordt, zal ze worden toegevoegd aan ons fokprogramma.

Onze voorkeur is dat de teefjes hun nestjes bij het gastgezin krijgen. Niets is fijner voor haar om bij haar eigen mensen haar pups te krijgen. Uiteraard is er altijd te praten over uitzonderingen.

Reu (voorlopig niet beschikbaar)

De jongeman gaat ook kort na zijn 1ste verjaardag gekeurd worden en bij goedkeuring mag hij dan meteen ingezet worden in het fokprogramma.

Wanneer er een loops teefje is zullen we contact met jou opnemen als we hem willen inzetten, dit houdt wel in dat je beschikbaar moet zijn: loopsheden laten zich niet plannen.

Dit betekent dat hij zo nu en dan een ochtend/middag/avond bij ons is.

Voorlopig hebben wij nog geen mooie man om in te kunnen zetten.

Voordat je enthousiast het antwoordformulier instuurt:


In principe lijkt het prachtig; een mooie lieve pup zonder betaling en zonder wachtlijsten mee naar huis krijgen om deze liefdevol te verzorgen.

Maar we willen wel eerlijk zijn:

Beau als puppy

Gouwedoodles blijft eigenaar tot de dame in kwestie een aantal nestjes heeft gehad (max. 3)

Het is nooit op voorhand in te schatten of ze zeker een nestje mag krijgen, ze moeten immers eerst worden gekeurd en dit kan pas rond het eerste levensjaar. 

Mocht er om de een of andere reden besloten worden om geen nestjes met de dame te krijgen, zal ze bij jullie blijven wonen.

We zullen altijd het welzijn van de hond voorop zetten.

Als wij geen nestjes meer met de dame kunnen of willen krijgen, mag ze bij uiteraard ook bij jullie blijven wonen en wordt ze, na sterilisatie, overgezet op jullie naam.

Gedurende de gehele periode zullen jullie je beschikbaar stellen om medewerking te verlenen aan het Gouwedoodles fokprogramma.

Er zal regelmatig contact zijn, dierenartsbezoeken worden gedaan en de pup zal in de lijn van Gouwedoodles worden grootgebracht. Met de nodige liefde en aandacht voor de hond als onderdeel van jullie gezin.

Maar het allerbelangrijkste is toch dat je plezier hebt in het krijgen van af en toe een nestje, en wat een liefde zal je krijgen van al die leuke pups.

Kortom:

 • Jullie als gastgezin vinden het leuk om mee te werken aan het voortzetten van de Australian Labradoodle en worden er, net als wij, enthousiast van om andere gezinnen blij maken met een Labradoodle-pup.
 • De pup wordt zonder aanschafkosten bij jullie als gastgezin geplaatst.
 • Het zou mooi zijn als er al kennis is van honden bv reeds een hond in huis of gehad.
 • De hond wordt als gezinshond in huis gehouden.
 • Er wordt in ieder geval een puppycursus gevolgd.
Kyra net 1 maand oud
 •  
 • De geplaatste hond blijft eigendom van Gouwedoodles, als ze met pensioen gaat blijft hij of zij bij jou wonen.
  • Kosten die je normaal gesproken voor je “eigen” hond zou maken zijn voor het gastgezin zoals bijvoorbeeld : Alle kosten voor mand, knuffels maar ook voer, cursus(sen) normale dierenartskosten en verzekeringskosten komen voor eigen rekening van het gastgezin.
  • Alle mogelijke kosten die gemaakt worden voor de fok komen voor rekening van Gouwedoodles (denk aan onderzoekskosten, keuringen, maar ook alle kosten rondom de puppy’s etc.etc.)

   

  • Het gastgezin woont bij voorkeur in een straal van ong. 20 km van onze woonplaats Waddinxveen.
  • Flexibel zijn is ook belangrijk, de natuur leert ons dat niet altijd alles volgens plan loopt.
  • Uiteraard krijgen jullie een tegemoetkoming voor de gemaakt kosten als het nestje bij jullie wordt grootgebracht.

  Gezien het bovenstaande mag het duidelijk zijn dat wij onze gastgezinnen met zorg uitkiezen.

  Lijkt het jou en je gezin leuk om samen met ons mee te werken aan dit boeiende traject dan kan je, je interesse om gastgezin te worden, via het onderstaand contact-formulier aangeven.

  •