Gastgezin gezocht

 

Gastgezin gezocht voor ons aankomend nestje 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat wij kleinschalig zijn en dit ook willen blijven is Gouwe Doodles regelmatig op zoek naar een gastgezin voor één van onze fokhonden. Een fokhond is wat ons betreft op de eerste plaats een gezinshond en niet een fokteefje die samen met nog veel andere honden in een roedel wordt gehouden. 

Dit betekend dat wij willen samenwerken met gastgezinnen waar onze honden in huiselijke kring als gezinshond mogen opgroeien en alle aandacht krijgen die ze verdienen.

Het gastgezin hoeft geen aankoopbedrag te betalen, de hond blijft op papier eigendom van Gouwe Doodles. De hond zal bij jullie komen wonen en daar ook blijven wonen.  Zodra de hond met pensioen gaat wordt hij of zij op onze kosten gesteriliseerd en wordt de hond op papier van jullie.

Het teefje zal bij jullie in haar eigen omgeving de pups krijgen, dit is immers haar vertrouwde omgeving met haar eigen mensen om haar heen. Wij zorgen voor alle benodigde materialen en ik ben natuurlijk heel regelmatig aanwezig. Zonder meer ben ik bij de bevalling en in het begin dagelijks om jullie te helpen opstarten. Jullie hebben eigenlijk alleen als taak de pups te knuffelen en te verzorgen.

Voorkeur voor een nestje bij jullie thuis is dan wel dat het gastgezin in een straal van maximaal een half uur rijden vanaf Waddinxveen woont.

Mocht het niet mogelijk zijn om bij jullie een nestje te krijgen dan mag het teefje ook bij ons haar nestje krijgen.

Zodra de bevalling begint zal ik contact met jullie opnemen, dan mag je aanwezig zijn bij de bevalling. Uiteraard ben je altijd welkom om te komen kroelen met je hondje (wel in overleg natuurlijk).

Kosten die je normaal gesproken hebt voor een gezinshond, denk aan voer, dierenartskosten, puppytraining etc. etc. zijn voor het gastgezin. 

Alle kosten rondom het voortzetten van dit mooie ras zijn uiteraard voor ons, denk dan hierbij aan de keuringskosten en natuurlijk alle kosten die een nestje met zich meebrengen. 

Teefje

Een geplaatst teefje zal rond haar 1ste verjaardag een aantal keuringen gaan krijgen. Wij keuren onze honden op heupen, ellebogen, knieschijven, maar ook de ogen worden gekeurd en we kijken of ze geen erfelijke ziektes kunnen vererven. Wanneer ze goedgekeurd wordt, zal ze worden toegevoegd aan ons fokprogramma.

Voordat je enthousiast het antwoordformulier instuurt:


In principe lijkt het prachtig; een mooie lieve pup zonder betaling en zonder wachtlijsten mee naar huis krijgen om deze liefdevol te verzorgen.

Maar we willen wel eerlijk zijn:

Beau als puppy

Gouwedoodles blijft eigenaar tot de dame in kwestie een aantal nestjes heeft gehad (max. 3)

Het is nooit op voorhand in te schatten of ze zeker een nestje mag krijgen, ze moeten immers eerst worden gekeurd en dit kan pas rond het eerste levensjaar. 

Mocht er om de een of andere reden besloten worden om geen nestjes met de dame te krijgen, zal ze bij jullie blijven wonen.

We zullen altijd het welzijn van de hond voorop zetten.

Als wij geen nestjes meer met de dame kunnen of willen krijgen, zal ze bij jullie blijven wonen en wordt ze, na sterilisatie, overgezet op jullie naam.

Gedurende de gehele periode zullen jullie je beschikbaar stellen om medewerking te verlenen aan het Gouwedoodles fokprogramma.

Er zal regelmatig contact zijn, dierenartsbezoeken worden gedaan en de pup zal in de lijn van Gouwedoodles worden grootgebracht.

Met de nodige liefde en aandacht voor de hond als onderdeel van jullie gezin.

Maar het allerbelangrijkste is toch dat je plezier hebt in het krijgen van af en toe een nestje, en wat een liefde zal je krijgen van al die leuke pups.

Kortom:

 • Jullie als gastgezin vinden het leuk om mee te werken aan het voortzetten van de Authentic Australian Labradoodle en worden er, net als wij, enthousiast van om andere gezinnen blij maken met een Labradoodle-pup.
 • De pup wordt zonder aanschafkosten bij jullie als gastgezin geplaatst.
 • Het zou mooi zijn als er al kennis is van honden bv reeds een hond in huis of gehad.
 • De hond wordt als gezinshond in huis gehouden.
 • Er wordt in ieder geval een puppycursus gevolgd.
Kyra net 1 maand oud
 •  
 • De geplaatste hond blijft eigendom van Gouwedoodles, als ze met pensioen gaat blijft hij of zij bij jou wonen en wordt ze overgezet op jullie naam.
  • Kosten die je normaal gesproken voor je “eigen” hond zou maken zijn voor het gastgezin zoals bijvoorbeeld : Alle kosten voor mand, knuffels maar ook voer, cursus(sen) normale dierenartskosten en verzekeringskosten komen voor eigen rekening van het gastgezin.
  • Alle mogelijke kosten die gemaakt worden voor de fok komen voor rekening van Gouwedoodles (denk aan onderzoekskosten, keuringen, maar ook alle kosten rondom de puppy’s etc.etc.)

   

  • Flexibel zijn is ook belangrijk, de natuur leert ons dat niet altijd alles volgens plan loopt.
  • Uiteraard krijgen jullie een tegemoetkoming voor de gemaakt kosten als het nestje bij jullie wordt grootgebracht, jullie hebben immers toch ook werk aan een nestje. (Knuffelen en verzorgen)

  Gezien het bovenstaande mag het duidelijk zijn dat wij onze gastgezinnen met zorg uitkiezen.

  Lijkt het jou en je gezin leuk om samen met ons mee te werken aan dit boeiende traject dan kan je, je interesse om gastgezin te worden, via het onderstaand contact-formulier aangeven.

  •