De Australische Labradoodle

Karakter
De Australische Labradoodle is een sociaal , slim en aanhankelijk ras, zijn lief voor kinderen, voelen emoties goed aan en worden daarom niet voor niets vaak aangeschaft als gezins-, therapie- en/of hulphond.

Ze zijn makkelijk te trainen, intuïtief, intelligent en zeer loyaal. Ze houden van wandelen, zwemmen en apporteren. Kortom, het ideale maatje.

Australische Labradoodles zijn niet geschikt als waakhond. Als er vreemden in je huis rondlopen blaffen ze mogelijk wel, maar op het moment dat iemand echt je huis betreedt zullen ze hen vrolijk begroeten en weer lekker verder gaan slapen.

Hypo allergene vacht
De vacht van de Australische Labradoodle is hypoallergeen, ze roept weinig tot geen allergische reacties op. De vacht verhaart niet en verspreidt geen onaangename luchtjes.

Dit komt omdat de Australische Labradoodle geen ondervacht heeft. Doordat Labradoodles niet verharen komen huidschilfers niet los uit de vacht. Mensen met een allergie kunnen om deze reden vaak wel tegen een Australische Labradoodle.

Fleececoat

De haren van de fleececoat moeten licht en zijdeachtig aanvoelen. Het mag bijna stijl maar ook golvend zijn.

Curly coat (wolvacht)

De curly coat is veel dikker dan de fleececoat. Deze lijkt meer op een schapenvacht.

Unieke eigenschappen

Beide vachten hebben geen ondervacht, geven geen geur af en mogen niet verharen. Je kan helaas niet voorkomen dat er allergenen in de vacht achterblijven, bijvoorbeeld pollen van grassen.

Het is belangrijk dat je de vacht dus schoon en allergeenvrij houdt, om allergische reacties te voorkomen. Regelmatige  verzorging van de vacht is dus nodig, dit doe je door minimaal 1x per week te kammen en te borstelen.

Australische Labradoodle Formaat:
Mini: schofthoogte 35 – 42 cm; gewicht 7 – 13 kilo
Medium: schofthoogte 43 – 52 cm; gewicht 13 – 20 kilo
Standaard: schofthoogte 53 – 63 cm ; gewicht 23 – 30 kilo

Australian Labradoodle Formaat

 

Bouw
De Australische Labradoodle is sierlijk compact gebouwd en heeft een sabelstaart, hangende oren, grote ogen met lange wimpers met mooie lange krullende haren.